Lektørudtalelse Mirakelfrøet chia

Denne første danske bog om chiafrøet er skrevet i et samarbejde mellem kokken Søren Lange og videnskabsjournalisten Mette Bender. Chia er af Christian Bitz blevet omtalt som én af verdens 5 bedste superfoods og der er da også stor interesse for det lille frø, som først for nylig er kommet på hylderne i de danske butikker.

I bogens første halvdel præsenteres læseren for de sundhedsmæssige fordele ved indtag af chia, samt frøets ernæringsmæssige sammensætning og historie. Teksten brydes her og der af faktabokse og opskrifter på for eksempel ansigtmaske og “energi gel”, foruden citater fra mennesker, som Mette Bender har interviewet om deres oplevelser med regelmæssigt indtag af chia. Herpå følger 13 opskrifter på bl.a. grød, kiks, is og boller, hvori chia er anvendt. Alle opskrifter er lette at gå til og illustreret med appetitlige fotografier i et lækkert layout. Bogen er med blødt omslag og af en overskuelig størrelse.

Fin introduktion til det hypede superfood-frø chia med opskrifter og forslag til, hvorledes man kan få flettet de små, sunde frø ind i kosten. Der kan forventes efterspørgsel.