Lektørudtalelse Aldrig mere angst

Kort om bogen

Når livet udfordrer os og giver os problemer, reagerer nogle mennesker med voldsomme bekymringer. Denne bog giver læseren redskaber til at handle anderledes og at slippe dårlige tankemønstre. For alle med interesse i angst, depression og stress.

Beskrivelse

Angstfulde spekulationer, bekymringer og katastrofetanker er en naturlig del af livet. For det meste er de tanker forbigående, men nogle gange tager bekymringerne overhånd og udvikler sig til permanent angst og stress. Denne bogs teoretiske udgangspunkt er at angst og depression skyldes overtænkning og uhensigtsmæssigt tankemylder, samt at en række metakognitive overbevisninger spænder ben for vores selvregulerende helbredelse. Målet er at forholde os til problemer og udfordringer uden at blive stressede, angste eller psykisk syge. Bogens anden del indeholder et 6 ugers program, hvor læseren skal afdække egne metakognitive overbevisninger og lære hjernen nye vaner. Forfatteren er psykolog med en specialuddannelse i metakognitiv terapi.

Vurdering

En interessant og tankevækkende selvudviklingsbog, der sætter spørgsmålstegn ved den nuværende behandling af angst og depression. Bogen er grundig og gennemarbejdet, og selvom indholdet er akademisk og teorimættet er formidlingen flydende og lettilgængelig.

Andre bøger om samme emne

Grib livet – slip angstenLev mere tænk mindre og Fængslende tanker har alle samme fokus

 

Lektørudtalelse
Christine Christensen