Kort om bogen
Mange danskere døjer med høfeber, eksem og astma, med udspring i allergi eller intolerance overfor forskellige fødevarer. Er du en af dem? Så er der hjælp at hente her!
Beskrivelse
Bogen er skrevet i et samarbejde mellem videnskabsjournalist Mette Bender og Søren Lange, der er ernæringsrådgiver og kok. I bogens første del kan man læse om allergien og dens forskellige former og påvirkning af kroppen. I de følgende kapitler kan du blive klogere på hvad du selv kan gøre for at minimere dine gener gennem fx akupressur, kosttilskud og allergidæmpende fødevarer. Her finder du også en allergikur, der på 7 dage genstarter kroppens immunforsvar, og derved gør dig i stand til efterfølgende at introducere forskellige fødevarer, for på den måde at udelukke eller identificere de allergener, du reagerer på. Bagerst register og forslag til supplerende læsning
Vurdering
Indbydende og gennemarbejdet bog om allergiens væsen, der tilbyder en lettilgængelig tilgang til den – tilsyneladende – uoverskuelige opgave, det kan synes, at udrede symptomer og syndere i systemet. Opskrifterne er lækre, anvisningerne er lette at forstå og følge, og ingredienserne er til at komme til for de fleste
Andre bøger om samme emne
I Allergikogebogen og Kogekunst for følsomme maver finder du opskrifter, der udelukker en række af de forskellige typer fødevarer, som du kan have mistænkt. I opslagsbogen Bogen om allergi kan du også læse mere om allergi og overfølsomhed; også hvis din allergi ikke er fødevare-relateret